Nederlandse provider trekt stekker uit analoge tv

© Thinkstock

De Nederlandse telecomprovider VodafoneZiggo stop vanaf volgende maand geleidelijk aan met het aanbieden van analoge televisie. Binnen twee jaar wil VodafoneZiggo overal in Nederland enkel nog maar digitale televisie aanbieden. In Vlaanderen zijn er nog geen plannen in die richting.

Capelle aan den IJssel en omstreken zijn als eerste aan de beurt voor een definitief afscheid van het oude televisiesignaal. Daarna volgen andere regio’s. Ook oude televisies kunnen digitale televisie aan. Daarvoor krijgen ze een decoder.

Het in de lucht houden van analoge tv naast het digitale signaal brengt extra kosten met zich mee. Daarnaast kan Ziggo door het schrappen van analoge tv de vrijgekomen bandbreedte op de kabel gebruiken voor andere diensten en snellere verbindingen.

Telenet, dat hetzelfde Amerikaanse moederbedrijf heeft als Ziggo, zegt nog geen plannen te hebben voor een afschakeling van analoge televisie. “Wij hebben er enkele jaren geleden voor gekozen om bandbreedte vrij te maken met De Grote Netwerf (het investeringsplan van Telenet in het netwerk, red.)”, zegt een woordvoerster.

Partner Content