Nederlandse provincie wil af van elektrische auto

© Wepod

De Nederlandse provincie Glderland wil af van het experiment met de zelfrijdende auto op de openbare weg. De provincie heeft 4,1 miljoen euro geïnvesteerd in het project, dat vooralsnog geen succes is.

‘Marktpartijen moeten het stokje nu overnemen’, vindt de provincie. De WEpods, zoals de autootjes heten, hebben nooit passagiers vervoerd tussen treinstation Ede-Wageningen en de campus van de Wageningen Universiteit, zoals de bedoeling was.

Bijna twee jaar geleden kondigde Gelderland vol trots aan dat de eerste zelfrijdende auto’s zonder stuur en chauffeur in 2015 hun weg zouden zoeken over de lokale wegen. ‘Een wereldprimeur’ was het. Maar de techniek bleek veel ingewikkelder dan gedacht. Zo halen de voertuigen bij lange na niet de beloofde 50 kilometer per uur. De WEpods hebben tot nu toe alleen wat passagiers vervoerd over de universiteitscampus.

De provincie hoopt dat zich in december een overnamekandidaat aandient, al is daarvoor nog geen partij in beeld. ‘Er liggen nog obstakels op de weg’, aldus de provincie woensdag.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content