Nederlandse vrouwen tevreden met carrière

Indische, Brazilliaanse en Nederlandse vrouwen zijn doorgaans het gelukkigst, dat zegt Linkedin naar aanleiding van een onderzoek over wat vrouwen op hun job willen.

87 procent van de Nederlandse vrouwen vindt haar carrière een succes. Enkel Indische (94%) en Brazilliaanse (88%) vrouwen doen het beter. Hun Zweedse (64%), Italiaanse (65%) en Spaanse (67%) seksegenoten scoren het laagst op de ranking.

Een van de opvallendste vaststellingen van de What Woman Want @ Work is dat de meeste vrouwen vrouwen (63%)een goede balans tussen werk en privé het belangrijkst zijn om te spreken van een succesvolle job. Vijf tot tien jaar geleden was een hoog loon voor de meesten (56%) toen de belangrijkste factor.

LinkedIn doet het onderzoek naar aanleiding van de internationale vrouwendag op 8 maart. De cijfers tonen onder meer aan dat 74 procent van de ondervraagde vrouwen er van overtuigd is dat je een goede carrière kan combineren met kinderen. Het zal misschien ook niet verbazen dan 57 procent zegt niet van plan te zijn om hun professionele loopbaan op een laag pitje te zeggen zodra er kinderen aankomen.

Het onderzoek liep wereldwijd en dat brengt veel verschillen naar boven. Zo geven 45 procent van de vrouwen in Duitsland en 39 procent van hen in Spanje aan dat het glazen plafond een grote uitdaging vormt voor de carrière. Nog minder prettig is het in India waar 35 procent aangeeft ooit het slachtoffer te zijn van seksisme. In Zweden (67%) en Nederland (61%) vinden vrouwen dan weer dat ze te weinig zicht hebben op een duidelijk carrièrrepad.

De professionele sociale netwerksite heeft de opmerkelijkste resultaten in een infograph gegoten. De volledige blogpost en de slides met overige bevindingen kan je hier vinden.

LinkedIn Women @ Work Infographicfrom LinkedIn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content