Neelie Kroes bezorgd om Heartbleed: “Bezoek geen website die kwetsbaar kan zijn”

© Belga
Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Eurocommissaris Neelie Kroes, verantwoordelijk voor Europa’s ‘digitale agenda’, is bezorgd om Heartbleed, aldus een statement.

“Ik maak me zorgen over de zwaktes die Heartbleed blootglegt in onze internetinfrastructuur”, drukt Neelie Kroes haar bezorgdheid uit over de Heartbleed-bug. Ze roept de beheerders van alle websites die mogelijks door Heartbleed werden geïmpacteerd op “hun systeem te patchen en hun gebruikers op transparante wijze te informeren. Ze moeten in het bijzonder duidelijk zijn over hoe gebruikers hun wachtwoorden zouden moeten updaten.” En “ik kan je verzekeren dat alle Europese instellingen op de hoogte zijn en hun gebruikers informeren.”

In de achtergrond bij haar uitspraak over Heartbleed wordt gesteld dat “alle gebruikers moeten worden gedwongen hun wachtwoorden te veranderen na de updates. Dat is een grote opdracht en het opvolgen van de ‘problem fixing’ zal een belangrijke uitdaging zijn voor een inzicht in wat [weer] veilig is in het internet.”

Het belang van een goede communicatie over een mogelijke impact en de gedane inspanningen moge blijken uit het laatste advies in de verklaring die door de woordvoerder werd gegeven: “Bij twijfel zouden gebruikers beter geen site bezoeken die kwetsbaar kan zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content