Neil Young brengt “kwalitatievere iPod” op de markt voor minder dan 300 euro

De Canadese singer-songwriter Neil Young gaat zijn PonoPlayer lanceren op het SXSW-festival. Dat wordt een soort iPod voor muziekbestanden die kwalitatiever zouden moeten zijn dan mp3’tjes. Het toestel gaat een kleine 300 euro kosten.

De nieuwe muziekspeler van Neil Young gaat 399 Amerikaanse dollar (287 euro) kosten en maakt gebruik van het nieuwe bestandsformaat “pono”. Daarbij worden veel minder gegevens worden weggelaten dan bij het populaire mp3-bestandsformaat. “We willen onze klanten een muziekkwaliteit aanbieden die hoger ligt dan die van de doorsnee mp3-speler”, verklaart Neil Young aan Rolling Stone.

Met PonoMusic stelt het productieteam van Neil Young naast de muziekspeler ook nog een computerprogramma – waarmee de bestanden gedownload en gesynchroniseerd kunnen worden – en een online muziekwinkel ter beschikking.

De PonoPlayer krijgt een aanraakscherm en een opslagruimte van 128 GB, goed voor 1.000 tot 2.000 albums in high-res. De capaciteit kan nog verder uitgebreid worden met een geheugenkaart.

Vanaf 15 maart is de PonoPlayer te bestellen op het crowdfundingplatform Kickstarter.

Mp3-spelers kregen de jongste tijd steeds meer concurrentie van smartphones en tablets. Van de iPod werden in het laatste kwartaal van 2013 bijvoorbeeld nog ‘slechts’ 6 miljoen stuks verkocht, 52 procent minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In betere tijden sleet Apple er 23 miljoen in één kwartaal. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content