NetAlter komt met ‘veilig’ alternatief voor internet

Het Indiase it-bedrijf NetAlter Software claimt een virusvrij en spamvrij alternatief voor het internet te hebben ontwikkeld.

Het Indiase it-bedrijf NetAlter Software claimt een virusvrij en spamvrij alternatief voor het internet te hebben ontwikkeld.

Het bedrijf heeft een p2p-systeem gepatenteerd voor een nieuw internet dat geen domeinnamen gebruikt. Hun NetAlter-systeem biedt een ‘veiliger, betrouwbaarder, spamvrij en virusvrij netwerk voor particulieren en bedrijven’.

De [NetAlter Multi Role Active Service Browser] wordt binnenkort gratis beschikbaar gesteld voor internetgebruikers wereldwijd. Met de browser kunnen gebruikers via hun pc via het p2p-netwerk met elkaar communiceren en bestanden delen. Het netwerk biedt functies als e-mail, filesharing en instant-messaging. Het is tevens mogelijk om binnen het p2p-netwerk een eigen persoonlijk of zakelijk ‘mini-netwerk’ te creëren.

“Gebruikers hoeven niet meer bang te zijn dat hun persoonlijke en financiële informatie gehackt wordt of misbruikt, omdat de NetAlter-browser niet-geautoriseerde programma’s niet toestaat om op te starten. De browser beschermt ook de intellectuele eigendommen van contentaanbieders en applicaties,” aldus een woordvoerder bij NetAlter. “Waar je ook bent, door simpelweg de NetAlter-browser op de pc te installeren, kun je content op het netwerk publiceren zonder een domeinnaam of een webserver te hebben.”

In samenwerking van [Computable.nl]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content