NetApp neemt Engenio over

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

NetApp bouwt voort op zijn dubbele strategie van overnames en technologische partnerships met de overname van Engenio, de opslag dochter van LSI.

NetApp bouwt voort op zijn dubbele strategie van overnames en technologische partnerships met de overname van Engenio, de opslag dochter van LSI.

Na de overname van Akorri Networks enkele weken geleden koopt NetApp nu Engenio voor 480 miljoen dollar. Engenio is een divisie van LSI die de externe opslagproducten commercialiseert voor bedrijven die die in hun eigen oplossingen willen integreren. Volgens Storagenewsletter is de divisie goed voor een omzet van 705 miljoen dollar. Het volledige LSI draait een omzet van 3,9 miljard dollar.

De zet is in die zin verrassend omdat NetApp vooral wil investeren in software en infrastructuur voor distributed storage, veeleer dan in hardware. Dat vertelde ons althans cto Brian Pawlowski in een interview (dat verschijnt in Data News nr. 6 van 25 maart). Dat neemt niet weg dat NetApp met de deal de banden met IBM kan aanhalen: LSI was altijd een geprivilegieerde partner van Big Blue. Ook denken analisten dat de prijs van de overname redelijk lijkt en dat de banden tussen de toplui van beide firma’s ook altijd nauw geweest zijn. Daarnaast kan NetApp met Engenio zijn distributienetwerk diversifiëren.

NetApp kondigde trouwens ook aan dat het voor 750 miljoen dollar eigen aandelen gaat inkopen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content