Netflix eind dit jaar op Proximus TV

© GF

De deal tussen Belgacom en Netflix is rond. Tegen eind dit jaar kunnen klanten vanaf hun decoder de streamingdienst gebruiken.

Netflix lanceerde anderhalve week geleden in ons land en maakte toen bekend dat het in onderhandeling was met Belgacom om de dienst aan te bieden via Proximus TV. De deal raakte niet tijdig rond voor de lancering maar intussen is er wel een akkoord.

“Netflix is onmiskenbaar een nieuwe speler waar sterk naar werd uitgekeken. Ik ben dan ook fier dat ik dit partnerschap kan aankondigen; het weerspiegelt de dynamiek van ons nieuwe merk en stelt ons in staat onze klanten een uitstekende ervaring op Proximus TV te bieden,” aldus Philip vandervoort, verantwoordelijk voor de consumentenmarkt bij Belgacom.

Het telecombedrijf laat weten dat het de applicatie geleidelijk aan uitrolt naar de meest recente decoders, al is het de bedoeling dat op termijn alle klanten de streamingdienst kunnen gebruiken. Voorlopig ziet het er wel naar uit dat het Netflix-abonnement apart te bestellen is en dus niet gebundeld wordt met het aanbod van Proximus TV.

De overeenkomst tussen de twee is geen verrassing. Ook in andere landen mikt Netflix op gelijkaardige deals met de nummer 2 of 3 op de tv-markt en met Belgacom heeft het in tegenstelling tot Voo of Telenet meteen een nationale speler als partner. Voor de tv-aanbieder is dat een handige manier om zijn VOD-aanbod snel uit te breiden. Netflix krijgt dan weer een brede beschikbaarbeid bij honderdduizenden kijkers die geen extra hardware moeten aanschaffen om de streams op hun tv te bekijken. Bij de lancering raakte ook bekend dat de VRT zes reeksen zal aanbieden via de Amerikaanse streamingsdienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content