Netflix gaat valsspelers blokkeren

© Reuters

De streamingsite gaat actie ondernemen tegen proxies. Het bedrijf wil niet dat gebruikers nog content uit andere landen zomaar kunnen bekijken, maar geeft daar ook een reden voor.

Het Netflix-aanbod van films en series verschilt van land tot land. De eigen reeksen van de streamingdienst zijn weliswaar overal beschikbaar maar shows van andere makers kan je niet in alle regio’s bekijken. Toch proberen veel gebruikers dat te omzeilen via een proxy, een dienst die het doet lijken alsof je kijkt vanuit een ander land. Zo proberen gebruikers bijvoorbeeld de (veel uitgebreidere) Amerikaanse catalogus te bekijken in plaats van enkel de Belgische.

Netflix legt in een blogpost uit dat het probeert om alle content op termijn voor iedereen beschikbaar te maken. Maar dat het ook de lokale wetgeving en gemaakte afspraken in elk land wil naleven, en dus een aantal proxydiensten gaat blokkeren.

Hoe het bedrijf de proxies precies gaat blokkeren wordt niet verteld. Wel zegt het er meteen bij dat gebruikers die legitiem hun account in een ander land gebruiken er geen last van zullen ondervinden.

Vorige week nog kondigde het bedrijf zijn uitbreiding aan in 130 landen. In België is de dienst sinds september 2015 beschikbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content