Netflix gaat videogames maken

.

Netflix heeft een manager aangenomen om videospelletjes te helpen ontwikkelen. De streamingdienst zou al voor het einde van het jaar speelbare games moeten kunnen aanbieden.

Netflix gaat naast series, documentaires en films ook videospelletjes aanbieden. De streamingdienst heeft de komst van Mike Verdu aangekondigd als hoofd voor de ontwikkeling van spelletjes op het platform. Eerder werkte hij bij gamesbedrijf Electronic Arts (EA) en was hij verantwoordelijk voor videospellen bij Facebook.

De eerste videogames moeten voor het einde van volgend jaar al te spelen zijn op Netflix, tekent persbureau Bloomberg op uit de mond van een ingewijde. Voorlopig is het bedrijf niet van plan de prijs voor een abonnement te verhogen, zo laat de bron weten.

Concurrentie voor Amazon en Stadia

Voor Netflix is het zaak nieuwe markten aan te boren. Het bedrijf is nog altijd marktleider in het streamen van series en films, maar krijgt steeds meer concurrentie van Disney+, Amazon Prime Video en HBO. Het aantal abonnees van Netflix groeit nog altijd, maar die aanwas dreigt te slinken. Op de markt van gestreamde games komt Netflix onder meer opnieuw Amazon tegen, maar ook bijvoorbeeld Google Stadia.

In Verdu heeft Netflix een veteraan uit de gameswereld gevonden. Bij EA werkte hij onder andere mee aan The Sims en spelletjes gebaseerd op de Star Wars-filmreeks. In dienst van Facebook werkte hij met ontwikkelaars om videospellen te maken voor Oculus-headsets, gebaseerd op virtual reality.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content