Netflix komt in september naar België

© Netflix

Netflix gaat in september van start in België en vijf andere nieuwe landen. Daarmee zet de Amerikaanse videodienst zijn veroveringstocht in Europa door.

Het bedrijf heeft nu 50 miljoen abonnees. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

“In september gaan we van start in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg”, zo staat te lezen in de driemaandelijkse brief van Netflix aan zijn aandeelhouders. Netflix zet daarmee zijn verovering van Europa verder.

50 miljoen kijkers

De Amerikaanse streamingdienst werd opgericht in 2007 en groeide sindsdien pijlsnel. Het bedrijf heeft zo’n 50 miljoen abonnees, verspreid over 40 landen. Veruit het grootste aantal Netflix-abonnees woont in thuisland VS (36 miljoen). Maar het aantal abonnees buiten de VS groeide naar 13,8 miljoen.

In Europa is Netflix sinds 2012 actief in Groot-Brittannië,

Ierland, Denemarken, Filand, Noorwegen en Zweden en sinds 2013 ook in Nederland.

Vanaf september komen daar dus zes Europese landen bij, waaronder België.

Eigen series

De omzet van de streamingdienst bedroeg het tweede kwartaal 1,34 miljard dollar. Dat was iets hoger dan analisten hadden verwacht. De winst kwam uit op 71 miljoen dollar, terwijl die in het eerste kwartaal nog 29 miljoen dollar was.

Netflix produceert ook eigen series, waaronder ‘House of Cards’ en ‘Orange Is the New Black’. Die tweede is in alle markten de best bekeken Netflix-serie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content