Netflix koopt zijn eerste gamestudio

© NSS/Netflix

De plannen van streamingbedrijf Netflix om ook de markt van de videospellen te betreden, nemen concreet vorm aan. Netflix neemt voor het eerst een gamestudio over: Night School Studio, de ontwikkelaar van avonturenspel Oxenfree. Financiële details werden donderdag niet gemeld.

Netflix zei eerder dit jaar al dat het naast series, documentaires en films ook videospellen wil aanbieden op zijn platform. De eerste games zouden voor het einde van volgend jaar al te spelen moeten zijn op Netflix, lieten ingewijden toen weten. In het persbericht over de overname van Night School Studio zegt Netflix alleen dat de game-plannen nog ‘in de beginfase’ zitten.

In augustus kondigde Netflix ook al de komst aan van Mike Verdu als hoofd voor de ontwikkeling van spelletjes op het platform. Verdu is een veteraan uit de gameswereld, hij werkte eerder bij gamesbedrijf Electronic Arts (EA) en bij Facebook, waar hij verantwoordelijk was voor videospellen.

Voor Netflix is het zaak nieuwe markten aan te boren. Het bedrijf is nog altijd marktleider in het streamen van series en films, maar krijgt steeds meer concurrentie van Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ en HBO.

Opsteker voor Amazon

Ook Amazon zet stappen op het gebied van games. Het webwinkelconcern kende dinsdag juist een daverende release van zijn nieuwe multiplayergame New World, dat op een gegeven moment het meest gespeelde spel op het internet was. Dat was een opsteker, want eerder bleek dat het nog best lastig is om met een doorbraakgame te komen. Amazon bracht begin 2019 al The Grand Tour Game uit. Die titel werd in 2020 teruggetrokken na een slechte ontvangst van critici en spelers. Ruim een jaar geleden had Amazon ook al zijn spel Crucible stopgezet. Ook dat spel was pas een paar maanden uit.

De markt van de videospellen groeit sterk en is momenteel goed voor een omzet van meer dan 300 miljard ddollar wereldwijd, zo stond in april in een studie van het adviesbureau Accenture.

Partner Content