Netflix krijgt er recordaantal abonnees bij

Netflix-CEO Reed Hastings © Reuters

Netflix heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 6,7 miljoen abonnees aan zijn klantenbestand toegevoegd. Dat is een record, meldde de Amerikaanse aanbieder van internettelevisie maandag.

Netflix is sinds januari beschikbaar in 130 nieuwe landen en is nu bijna overal ter wereld operationeel, buiten enkele landen als China en Noord-Korea. Net als in voorgaande periodes groeide het aantal abonnees het sterkst buiten de Verenigde Staten, met 4,5 miljoen, maar ook in eigen land kwamen er netto 2,2 miljoen abonnees bij. Van de 81,5 miljoen gebruikers, komt inmiddels 42 procent uit het buitenland.

Voor het lopende kwartaal is Netflix beduidend minder optimistisch. Het bedrijf verwacht wel verder te groeien, maar in een veel lager tempo dan in voorgaande periodes. Wereldwijd voorziet het bedrijf een aanwas van 2,5 miljoen abonnees, waarvan een vijfde in de VS. Die vooruitzichten liggen onder de verwachtingen van analisten.

Netflix boekte afgelopen periode een omzet van 1,8 miljard dollar (1,6 miljard euro), een kleine 30 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 9 miljoen dollar, tegen 24 miljoen dollar een jaar eerder. De verdere internationale uitbouw van Netflix zorgde buiten de VS voor een operationeel verlies van 104 miljoen dollar, terwijl het bedrijf in de Verenigde Staten een winst van 413 miljoen registreerde.

De pessimistische prognose voor het huidige kwartaal zorgde voor onrust op de beurzen en het aandeel zakte nabeurs, in de eerste minuten na de publicatie van de kwartaalresultaten met meer dan twaalf procent. (Belga/WK)

Partner Content