Netflix lonkt naar de Benelux

De kans bestaat dat videostreamingdienst Netflix binnenkort naar België komt. Het bedrijf zoekt Franstalige en Nederlandstalige mensen.

De jobaanbieding zegt dat het bedrijf zoekt naar mensen die die de ervaring van Netflix naar een lokale markt kunnen vertalen en dit in het Turks, Nederlands, Hindi, Frans en Koreaans. Netflix is een Amerikaanse abonneedienst waar je onbeperkt films kan streamen. In de VS verhuurt het ook dvd’s per post.

Paidcontent merkt op dat het bedrijf in 2011 al een soortgelijke vacature had openstaan voor Turks, Nederlands, Russisch, Frans, Hindi, Italiaans, Deens, Koreaans, Fins, Japans en Spaans terwijl de meerderheid van die taalgroepen vandaag nog geen lokale versie hebben. Al is er sindsdien wel een Finse en Deense versie van de dienst.

Netflix is vandaag al Europees actief in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Denemarken en Noorwegen. Dat maakt een verdere uitrol in onze markt relatief voor de hand liggend. Dat zou meteen concurrentie betekenen voor wie vandaag terugvalt op de digitale videotheken van Telenet en Belgacom. Al zal dat niet voor meteen zijn. Zo herinnert Paidcontent ons er aan dat de topman van Netflix eerder al zei dat de eerste nieuwe uitbreiding ten vroegste eind 2013 of begin 2014 komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content