Netflix nu ook beschikbaar via Proximus TV

© GF
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Proximus biedt vanaf nu Netflix aan via zijn Proximus TV-decoders, al gebeurt de uitrol geleidelijk. Binnen ‘enkele maanden’ moet de app voor alle klanten beschikbaar zijn.

Dat er een deal was tussen Proximus en Netflix raakte een tijdje geleden al bekend. Maar nu pas is Proximus gestart met de uitrol van de Netflix-app naar zijn decoders.

Dit zal geleidelijk aan (en automatisch) gebeuren, en zal ‘enkele maanden duren’, meldt de operator. ‘Na verloop van tijd’ – volgens de site NetflixinBelgië.be nog dit kalenderjaar – moeten alle Proximusklanten van de streamingdienst voor films en series gebruik kunnen maken.

Proximusklanten kunnen de Netflix-catalogus terugvinden in het menu van Proximus TV, via de ‘on demand’-knop op hun afstandsbediening.

De Netflix-app voor smartphones en tablets kan ook dienen als een soort afstandsbediening à la Chromecast om films op Proximus TV af te spelen, schrijft ZDNet.

Wie nog geen Netflix-abonnement heeft, kan er rechtstreeks eentje aanschaffen via Proximus TV. Zo’n abonnement is te koop vanaf 7,99 euro per maand. Om in HD-kwaliteit en op meerdere schermen te kunnen kijken, moet je een beetje extra betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content