Netflix ontkent komst naar België in mei

© Netflix

Netflix, een dienst om films en series te bekijken voor een vast maandelijks bedrag, ontkent dat het in mei in België van start gaat. “We hebben geen specifieke plannen voor verdere Europese uitbreiding bekendgemaakt”.

Netflix ontkent een uitrol naar ons land in mei 2014. Een bericht daarover in de krant Le Soir wordt door een woordvoerder van Netflix als “onjuiste informatie” bestempeld. “We hebben geen specifieke plannen voor verdere Europese uitbreiding bekendgemaakt”, zegt de woordvoerder van de Amerikaanse online videodienst.

Le Soir geeft in zijn berichtgeving geen bron prijs. Het is overigens niet de eerste keer dat er geruchten zijn over een lancering van Netflix in België. Vorige maand sprak de Franse krant Le Figaro al over een nakende komst naar Frankrijk en België.

Netflix is vooral bekend in de Verenigde Staten maar is ook actief in Europa, onder meer in Nederland. Abonnees kunnen voor een vast maandelijks bedrag (7,99 euro in Nederland) films en series uit de Netflix-catalogus via streaming over het internet bekijken met onder meer de computer, tablet, smartphone of spelconsole.

De dienst zou in België vooral concurrentie betekenen voor de telecombedrijven zoals Belgacom en Telenet, die ook al video-on-demand aanbieden. (Belga/MI)

Partner Content