Netflix zet volgende stap in het blokken van VPN’s

Netflix © Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Dit weekend heeft Netflix de volgende stap in het blokken van VPN’s gezet. Het wordt nu een stuk moeilijker om via de streamingdienst de bibliotheek van een ander land te gebruiken.

Eerder kondigde de streamingdienst al aan dat het maatregelen gaat nemen tegen mensen die een VPN gebruiken. Met een VPN wordt het namelijk mogelijk om de Netflix-bibliotheek van een ander land te gebruiken. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld vanuit België de Amerikaanse Netflix aan te zetten, waardoor er meer films en series beschikbaar worden.

De bibliotheken van Netflix verschillen per land, omdat de streamingdienst van veel films en series niet de wereldwijde rechten heeft. Hierdoor mogen ze die content in veel landen niet aanbieden.

Dit weekend lieten meerdere mensen in Europa weten dat ze een melding kregen dat ze een VPN of Proxy aan hadden staan en of ze deze uit konden zetten. Daarna zouden ze de dienst weer kunnen gebruiken, schrijft Engadget. Gebruikers in Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kregen de melding al.

Netflix zet volgende stap in het blokken van VPN's
© .

Partner Content