Netlog heeft plannen in VS en Midden-Oosten

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Belgische Netlog heeft ambitieuze internationale plannen, zowel met het gelijknamige sociale netwerk als met gamingplatform Gatcha!.

Het Belgische Netlog heeft ambitieuze internationale plannen, zowel met het gelijknamige sociale netwerk als met gamingplatform Gatcha!.

Dat blijkt uit een interview met sterke man Lorenz Bogaert dat te bekijken is op technologieblog TechCrunch. Netlog telt vandaag 69 miljoen leden, maar zowat 20 procent van de omzet komt al uit games. Dat dankzij het 8 maanden geleden gelanceerde Gatcha!, een distributieplatform voor games.

Bogaert zegt in het interview dat Netlog vooral met Gatcha! zich al op de Amerikaanse markt wil storten. Hij zou zelfs al gaan kijken zijn naar mogelijke opties voor een kantoor in de omgeving van San Francisco. Dat zou meteen de eerste Amerikaanse poot zijn voor Netlog.

Voor de sociale netwerksite Netlog zelf is de VS momenteel nog geen doelwit. Toch zullen heel wat inspanningen gestoken worden in geografische uitbreiding, onder meer naar het Midden-Oosten. Een kantoor in Dubai komt er binnenkort aan. Ook wordt binnen Europa – op vlak van middelen en mensen – de focus verlegd naar de belangrijkste markten. Daardoor komen er nieuwe kantoren in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content