Netlog houdt definitief op te bestaan

© .

Netlog stond al een tijdje op een laag pitje, maar nu gaat er definitief de stekker uit. De gebruikers kunnen hun gegevens downloaden (en een account openen op de zustersite Twoo).

Wie naar Netlog probeert te surfen, wordt sinds kort omgeleid naar de zustersite Twoo, een datingplatform dat enkele jaren geleden ontwikkeld werd door het Gentse moederbedrijf Massive Media.

Massive Media verlegde een tijd geleden al de focus van Netlog naar Twoo, en topman Lorenz Bogaert maakt er al langer geen geheim meer van dat Netlog in een uitdoofscenario zat. De sociaalnetwerksite was – ondanks de aanwezigheid in ruim twintig landen – geen partij voor de Amerikaanse reus Facebook, maar werd wel nog lange tijd in leven gehouden omdat ‘miljoenen mensen de site dagelijks bleven gebruiken’, zei Bogaert vorig jaar in een interview met Knack Focus.

Maar de site draaiende houden, werd te duur, geeft Bogaert nu aan in De Tijd. Hij bevestigt daarmee dat de sociale netwerksite er definitief mee ophoudt.

‘We zijn net begonnen met al onze gebruikers te mailen’, zegt Bogaert aan de zakenkrant. ‘Zij krijgen de mogelijkheid om alle informatie uit hun Netlog-archief te downloaden. We stellen hen ook voor om een account te openen op Twoo.’

Volgens Wikipedia zijn er nog 94 miljoen Netlog-accounts. Bij Twoo staat de teller momenteel op 108 miljoen, van wie 15 miljoen ‘actieve’ gebruikers. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content