Netlog in de MySQL-watten gelegd

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De snelgroeiende, Belgische sociale netwerksite Netlog maakt voortaan gebruik van de MySQL Enterprise Unlimited-formule van Sun Microsystems.

De snelgroeiende, Belgische sociale netwerksite Netlog maakt voortaan gebruik van de MySQL Enterprise Unlimited-formule van Sun Microsystems.

Netlog, dat meer dan 40 miljoen leden telt en ruim 6 miljard pageviews per maand haalt, is een van de grootste MySQL-gebruikers ter wereld, zo bevestigt ook Toon Coppens, cto van Netlog. “Wij zijn een van de top-100 websites ter wereld. Ongeveer de helft daarvan draait op MySQL en van die groep zijn wij waarschijnlijk een van de grootste gebruikers.” Netlog moet dus ten alle prijze de database-infrastructuur zo performant mogelijk proberen te houden. “De activiteit op onze 1000 applicatie- en webservers is enorm hoog. Elk uur krijgen onze 300 databaseservers miljoenen queries. Wij moeten kost wat kost onze responstijden zo scherp mogelijk houden.”

Met de MySQL Enterprise Unlimited-formule van Sun krijgt Netlog de klok rond eerstelijns technische ondersteuning. “Onze ingenieurs hebben zo rechtstreeks contact met de MySQL-ingenieurs”, aldus nog Coppens. “Software is nooit bugvrij en gezien het feit dat wij zulke grote gebruikers zijn, hebben wij nood aan snelle oplossingen. Noem het een samenwerking op een hoger niveau.” Netlog kan ook gebruik maken van monitoringtools als MySQL Query Analyzer waarmee problemen met SQL-code snel kunnen worden opgesnord.

Omdat Netlog al een intensieve samenwerking had met Sun, met bijhorende scherpe prijzen, leverde de nieuwe formule geen nieuwe kostenbesparing op. “Maar dat kan voor andere klanten ongetwijfeld wel het geval zijn”, aldus nog Coppens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content