Netlog is snelste technologiegroeier van de Benelux

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Belgische Netlog, van de gelijknamige sociale netwerksite, heeft de Deloitte Fast 50 Award gewonnen. Daarmee is het het snelst groeiende technologiebedrijf in de Benelux.

Het Belgische Netlog, van de gelijknamige sociale netwerksite, heeft de Deloitte Fast 50 Award gewonnen. Daarmee is het het snelst groeiende technologiebedrijf in de Benelux.

Deloitte verkiest al 10 jaar lang in de Deloitte Technology Fast50 de snelst groeiende technologiebedrijven uit de Benelux. De prijs is gebaseerd op procentuele omzetgroei in de voorbije vijf jaar (in dit geval dus 2004-2008). Netlog wist over die afgelopen vijf jaar een omzetgroei van 11285 procent te behalen. Het was naast het Mechelse financiële softwarebedrijf Clear2Pay een van de slechts 2 Belgen in de Benelux-lijst van 50 bedrijven.

Netlog werd in 2003 opgericht door Lorenz Bogaert en Toon Coppens in Gent. Het is een online communitysite waar jongeren vrienden kunnen vinden via het opbouwen van een digitale identiteit, het delen van ervaringen en het spelen van spelletjes. De communitysite telt vandaag al meer dan 56 miljoen leden, en groeit aan een tempo van een half miljoen leden per week.

Albumprinter, de winnaar van vorig jaar, haalde een tweede plaats. Het bedrijf noteerde een gemiddelde omzetgroei van 8820 procent over de laatste vijf jaar. Albumprinter is in 2003 begonnen met een oplossing voor het laten drukken van foto’s in een fotoboek. In 2009 is de merknaam Albumprinter overgegaan in de internationale merknaam Albelli. Webprint is derde geworden. Zij wisten over de afgelopen vijf jaren een gemiddelde omzetgroei van 7975 procent te behalen. Ook Webprint is actief in het online samenstellen en drukken van fotoalbums, maar beschikt ook over een afdrukcentrale voor losse printjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content