Nextel zet Antwerps ziekenhuis draadloos

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen heeft een draadloos meshed netwerk van de Amerikaanse specialist Aerohive in huis genomen. Integrator is Nextel. Het gaat om een bedrag van ruim 260.000 euro. Het UZA heeft reeds 360 van de 420 zendstations geplaatst. Het zouden er zo’n 500 moeten worden. Het ziekenhuis zal het niet alleen gebruiken om de bestaande toepassingen zoals het elektronisch verpleegdossier en medicatiebeheer sneller te laten consulteren, ook het mobiel RX-toestel zal draadloos verbonden worden. Patiënten krijgen bovendien gratis internettoegang. Het UZA telt 2.715 medewerkers, 573 bedden en kreeg vorig jaar meer dan 530.000 patiënten over de vloer.

Het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen heeft een draadloos meshed netwerk van de Amerikaanse specialist Aerohive in huis genomen. Integrator is Nextel. Het gaat om een bedrag van ruim 260.000 euro.

Het UZA heeft reeds 360 van de 420 zendstations geplaatst. Het zouden er zo’n 500 moeten worden. Het ziekenhuis zal het niet alleen gebruiken om de bestaande toepassingen zoals het elektronisch verpleegdossier en medicatiebeheer sneller te laten consulteren, ook het mobiel RX-toestel zal draadloos verbonden worden. Patiënten krijgen bovendien gratis internettoegang. Het UZA telt 2.715 medewerkers, 573 bedden en kreeg vorig jaar meer dan 530.000 patiënten over de vloer.

Nextel haalde het met de relatief onbekende wireless 802.11n-oplossing van Aerohive, een bedrijf uit Santa Clara. Twaalf concurrenten moesten de duimen leggen met apparatuur van onder andere Cisco, Aruba, Trapeze, Ruckus, Meru en 3Com.

Nextel, dat vorig jaar een omzet haalde van 23,4 miljoen euro, heeft wel wat referenties in de gezondheidsector. Het gaat ondermeer om het UZ Leuven en Brussel, en het Onze Lieve Vrouw ziekenhuis van Aalst. Nextel is gevestigd in Wommelgem en werkt vooral met apparatuur van Alcatel-Lucent, Avaya, Nec, Cisco, Juniper en dus ook Aerohive.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content