NGDATA haalt 10,2 miljoen dollar op

© iStock

De Gentse specialist in big data haalt meer dan tien miljoen dollar op. Michel Akkermans wordt voorzitter in de raad van bestuur.

De investeringsronde wordt geleid door Idinvest Partners maar ook bestaande investeerders waaronder Pamica (Michel Akkermans), Capricorn Venture Partners, Nausicaa Ventures, SmartFin Capital (oa Jürgen Ingels) en enkele business angels nemen er aan deel.

Hierdoor komt Luc Maruenda, partner bij Idinvest, in de raad van bestuur terecht. Die raad wordt voortaan geleid door Michel Akkermans.

Met het geld wil NGDATA verder groeien en zijn product Lily Enterprise, om klantenervaringen te beheren, verder ontwikkelen.

“NGDATA verandert de manier waarop bedrijven hun data gebruiken door zijn klanten te helpen om inzichten om te zetten in acties. Daarom zijn we bijzonder tevreden dat wij NGDATA mogen vervoegen nu zij deze financiering gaan aanwenden om een al indrukwekkende oplossing verder uit te breiden.” Aldus Luc Maruenda.

In september 2013 haalde het bedrijf, met hoofdzetel in Gent, al 3,3 miljoen dollar op. In oktober 2012 kon het 2,5 miljoen dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content