“Niemand kandidaat voor vierde 3G-licentie” (update)

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Zoals de kaarten er nu voor liggen, dreigt er geen enkele kandidaat op te dagen voor een vierde 3G-licentie. Dat zegt Libor Voncina, ceo van BASE.

Zoals de kaarten er nu voor liggen, dreigt er geen enkele kandidaat op te dagen voor een vierde 3G-licentie. Dat zegt Libor Voncina, ceo van BASE.

Geef ons dezelfde wapens, en we gaan met plezier de strijd aan: dat was zowat de boodschap die de ceo’s van de negen Europese operatoren uit de Mobile Challengers groep wilden meegeven aan de telecomjournalisten in Barcelona. De negen hekelen het gebrek aan telecomvisie bij de Europese Commissie en de povere daadkracht van de lokale regelgevers.

Libor Voncina, ceo van BASE, zei achteraf dat de operator nog steeds naar de enterprise-markt wil trekken, maar dat het prijsvoordeel voor Proximus hen dit nog steeds belemmert. “Zolang er niets aan de huidige wetgeving verandert, denk ik dan ook niet dat er een kandidaat zal komen opdagen voor de vierde 3G-licentie die later dit jaar op de markt gebracht wordt”, klonk het. Minister Van Quickenborne had het eind vorig jaar nog over “meerdere geïnteresseerden”.

Overigens heeft BASE nog steeds geen eigen commercieel uitgebaat 3G-netwerk. “De vraag is niet of, maar wanneer we ons aanbod gaan lanceren. En dat zal zeker een competitief aanbod zijn. De markt in België heeft op dat vlak zeker opportuniteiten”, zei Voncina daarover. BASE wacht – zoals eerder al aangegeven door moederbedrijf KPN – op een sterk politiek signaal vooraleer verdere investeringen te doen. “Ik voel dat de wil er wel is, maar ik zou toch graag ook echt eens veranderingen zien”, aldus nog Voncina.

Telenet liet vorige week nog weten dat het nog steeds interesse heeft in de vierde 3G-licentie en bevestigt dat naar aanleiding van dit bericht nogmaals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content