Niemand meer onvindbaar op Facebook

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De privacy-instelling die het mogelijk maakt jezelf onvindbaar te maken op Facebook, wordt door de sociale netwerksite verwijderd omdat maar weinig mensen er gebruik van maken.

In de privacy-instellingen van Facebook kun je jezelf via een speciale functie ‘onvindbaar’ maken voor andere gebruikers, zodat jouw profiel niet opgenomen wordt in de zoekresultaten. Deze functie wordt binnenkort echter verwijderd door de sociale netwerksite, aldus chef privacy Michael Richter in een blogpost.

Richter beweert dat de optie door te weinig mensen aangevinkt werd. Hij vindt ook dat gebruikers beter zouden waken over de inhoud op hun tijdslijn dan in te zitten met de vindbaarheid van hun profiel. Er zijn immers altijd manieren om tot bij iemands tijdslijn te geraken, ook al heeft die persoon de onvindbaarheidsoptie aangevinkt, zegt de chef privacy van Facebook.

Overigens zal iedereen die zijn status-updates openbaar maakt op Facebook, in het vervolg nog eens extra ingelicht worden over de mogelijkheid om berichten af te schermen van vreemden, aldus nog Richter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content