Niet tevreden over Apple-apps, geld terug

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple heeft, uniform de Europese regelgeving, het herroepingsrecht ingevoerd voor apps en muziek: als gebruikers ontevreden zijn over producten uit de App Store of iTunes, kunnen ze binnen de twee weken hun geld terugvragen.

Klanten die digitale producten kopen hebben het recht deze producten tot twee weken na de aankoop weer om te ruilen, stelt de Europese regelgeving. Terwijl Apple voorheen altijd in zijn verkoopsvoorwaarden vermeldde dat alle aankopen ‘finaal’ waren, schikt de technologiegigant uit Cupertino zich nu naar die Europese regel: ontevreden over een app of album, geld terug.

Geen reden opgeven

Gebruikers moeten niet eens een reden geven waarom ze niet tevreden zijn, en Apple zal hier ook niet naar vragen. Uiteraard geldt het herroepingsrecht van Apple enkel in Europa.

App-ontwikkelaars niet tevreden

App-ontwikkelaars zijn naar verluidt niet gediend met Apple’s nieuwe regel. Ze zouden bang zijn dat mensen een applicatie gaan kopen en er twee weken gebruik van zullen maken, om dan hun geld terug te eisen.

Google hanteert momenteel de regel dat apps die niet bevallen binnen de twee uur teruggegeven mogen worden. Of de zoekgigant ook zal plooien naar de Europese regel, is niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content