Nieuw e-learning project biedt mensen met fysieke beperking kans op diploma

© Thinkstock

De organisatie voor kansarmen Cocom lanceert met Elixir een project dat het via gratis e-learning mogelijk maakt voor mensen met een fysieke handicap om een diploma te halen.

Met het digitaal leerprogramma Elixir wil Cocom de kansen van mensen met een fysieke handicap op de arbeidsmarkt te vergroten. “Mensen die om verschillende redenen ongeschikt zijn voor de arbeidsmarkt hebben vaak wel de capaciteiten, de wil en de motivatie om actief te zijn in de maatschappij”, luidt het. De klassieke benadering biedt echter niet altijd mogelijkheden voor hen.

Daarom werkte Cocom, in samenwerking met het Riziv en enkele hogescholen, een opleidingsaanbod uit voor functies die zich perfect lenen tot thuiswerk via de computer. Het gaat onder meer om accountancy, administratieve skills en informaticavaardigheden.

De deelnemer wordt voor de start gescreend op fysieke en mentale haalbaarheid en tijdens het traject persoonlijk bijgestaan door zijn docenten en coach, via digitale communicatie en bezoek bij hem of haar thuis. Het resultaat is een officieel onderwijscertificaat of een volwaardig bachelordiploma.

Cocom probeert daarnaast concreet perspectief te bieden op werk. Daarvoor heeft het afspraken met verschillende overheidsdiensten en grote bedrijven.

Het omscholingsproject is gratis voor de deelnemer. (Belga/MI)

Partner Content