‘Nieuw’ HP blaakt van zelfvertrouwen

© reuters
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Tijdens haar openingskeynote van het HP Discover event in Barcelona, maakte ceo Meg Whitman duidelijk dat HP nog steeds erg hoge ambities heeft. En uiteraard gaat dat gepaard met de nodige productaankondigingen.

Het moet gezegd: topvrouw Meg Whitman blaakte van zelfvertrouwen en was duidelijk van plan om met deze keynote een streep onder het verleden te trekken. “HP is ooit gestart in een garage. Vandaag is het moment gekomen om naar een garage met 2 auto’s over te stappen”, klinkt het waarbij ze duidelijk trachtte te maken dat er aan de strategie van HP niets wijzigt – ook niet na de aangekondigde splitsing van het bedrijf in twee afzonderlijke beursgenoteerde bedrijven, HP Inc voor de pc- en printeractiviteiten en Hewlett-Packard Enterprise voor de datacenter-, diensten- en softwareactiviteiten.

Infrastructuur

Whitman benadrukte dat HP weer financieel gezond is en opnieuw aan belang zal winnen. “HP is weer klaar, we komen terug en really strong“, zei Whitman die het belang van infrastructuur onderstreepte. “Waar anderen daarvan terugkomen, verdubbelen wij net onze inspanningen”, aldus de ceo. Waarna een reeks nieuwe producten voorgesteld werd, in bijvoorbeeld ‘mission criticial’ servers (Integrity Superdome X) en storage (o.a. 3PAR StoreServ 7440c).

HP schuwde overigens de vergelijking niet. “De Superdome X is 30% efficiënter in tco dan IBM, en heeft 2 maal de performantie van Oracle”, aldus Antonio Neri, svp servers & networking business unit bij HP.

Big data

De belangrijkste productaankondigingop de eerste dat van HP Discover is allicht dat het big data platform Haven nu helemaal naar de cloud getrokken wordt. HP Haven OnDemand steunt op de Helion-cloud van HP en geeft klanten de mogelijkheid om alle soorten data te analyseren: zowel bedrijfsdata, machine data, als ongestructureerde menselijke data.

De Haven-technologie zal trouwens in nieuwe software-applicaties van HP mee geïntegreerd worden. Volgens Robert Youngjohns, evp HP Software, staat HP uniek in zijn aanpak van big data. “We zijn echt de enige speler die een big data platform hebben dat álle informatie in een onderneming bevat”, aldus Youngjohns.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content