Nieuw in India: hulpdiensten oproepen door te schudden met je smartphone

. © BELGA

Een Indiase denktank ontwikkelde een app die bij de politie een alarm doet afgaan als je schudt met je telefoon. De bedoeling is vooral om vrouwen meer veiligheid te bieden.

De app werd voorgesteld op Internationale Vrouwendag. De denktank Synergia Foundation uit de Indiase miljoenenstad Bangalore ontwikkelde S-Guard, een veiligheids- en bewakingstool die je als app kan downloaden op je smartphone. Hulp zoeken als je in gevaar verkeert doe je eenvoudigweg door te schudden met je smartphone.

Wat deze app voor heeft op soortgelijke apps is dat S-Guard niet alleen de voorbijgangers verwittigt door middel van een geluidssignaal maar ook alle personen die op je op je hulplijst in je telefoon hebt geprogrammeerd.

Bovendien wordt er ook een controleruimte in het centrale politiecommissariaat in Bangalore gealarmeerd. “Om te beginnen zullen drie agenten deze ruimte bemannen”, zegt Tobby Simon van Synergia Foundation in de Indiase krant The Hindu.

Het slachtoffer moet ook niet eerst haar telefoon deblokkeren voor het alarm in gang schiet. Bevindt wie hulp nodig heeft zich echter buiten bereik van netwerk, of is de telefoon volledig uitgeschakeld, dan werkt de app niet. (IPS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content