Nieuw miljoenencontract Regio Kortrijk op komst

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nu het huidige Zuid-West-Vlaamse ict-raamcontract (Regio Kortrijk) afloopt, is er duidelijkheid verschaft over het nieuwe contract. Dat zal lopen over de periode 2013-2017 en heeft een geraamde waarde van zo’n 25 miljoen euro. In 2007 won het toenmalige Dolmen (nu RealDolmen) de belangrijkste loten van het ict-raamcontract. Bij het vorige contract, goed voor in totaal zo’n 15 miljoen euro, namen 16 besturen deel, waaronder heel wat steden en gemeenten uit de regio, ocmw’s, intercommunales en politiezones. Ook nu wordt een aanzienlijk aantal deelnemers verwacht. Tijdens de voorstelling van het nieuwe contract op het stadhuis van Kortrijk mocht blijken dat er heel scherpe prijzen bedongen zullen worden voor ict-materiaal en -diensten.

Nu het huidige Zuid-West-Vlaamse ict-raamcontract (Regio Kortrijk) afloopt, is er duidelijkheid verschaft over het nieuwe contract. Dat zal lopen over de periode 2013-2017 en heeft een geraamde waarde van zo’n 25 miljoen euro.

In 2007 won het toenmalige Dolmen (nu RealDolmen) de belangrijkste loten van het ict-raamcontract. Bij het vorige contract, goed voor in totaal zo’n 15 miljoen euro, namen 16 besturen deel, waaronder heel wat steden en gemeenten uit de regio, ocmw’s, intercommunales en politiezones.

Ook nu wordt een aanzienlijk aantal deelnemers verwacht. Tijdens de voorstelling van het nieuwe contract op het stadhuis van Kortrijk mocht blijken dat er heel scherpe prijzen bedongen zullen worden voor ict-materiaal en -diensten. De stad Kortrijk maakt zich sterk dat deelnemers per kleine en middelgrote onderhandelingsprocedure gemiddeld 1400 euro zouden besparen en minstens 2 maanden zouden winnen. Ook kunnen via het contract zonder gunningsprocedure kleinere bestellingen geplaatst worden (vb. enkele iPads, een beamer, een kleine it-audit, …). Verder maakt de stad zich sterk dat het contract de samenwerking en kennisuitwisseling tussen de overheidsdiensten in de regio zal versterken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content