Nieuw op de Galaxy S4: Scrollen met je ogen

© Reuters
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

De nieuwe topsmartphone van Samsung, de Galaxy S4, krijgt een een ongezien nieuwtje mee: de tekst op het scherm zou meebewegen met de ogen van de gebruiker.

Veel is nog niet bekend over de Galaxy S4, die Samsung lanceert op 14 maart. Maar volgens de New York Times, die het niewtje heeft van een anonieme bron die een prototype gebruikt zou hebben, zal je op de smartphone kunnen scrollen met je ogen.

Dat wil zeggen dat het cameraatje op de voorkant van het toestel detecteert wanneer de ogen van de gebruiker de onderkant van het scherm bereiken en dan het beeld omhoog beweegt. Dat zou bijvoorbeeld het lezen van tekst op de smartphone een stuk makkelijker maken: daar zou je niet meer je vingers voor nodig hebben.

‘Eye scroll’

Op het vorige model, de Galaxy S3 zit al een gelijkaardige, zij het minder geavanceerde functie, ‘Smartstay’. Die zorgt ervoor dat het scherm niet gedimd wordt zolang de gebruiker ernaar kijkt.

De New York Times stipt aan dat Samsung eerder dit jaar in Europa en de VS de merknaam ‘Eye Scroll’ registreerde. Die wordt beschreven als ‘Software die oogbewegingen registreert en voor scrollbewegingen zorgt op de schermen van mobiele apparaten’. Samsung deponeerde ook de merknaam ”Eye Pause’, weliswaar zonder verdere beschrijving.

Samsung gaf geen commentaar. Eerder op de dag gaf het Koreaanse bedrijf een eerste teaservideo voor de Galaxy S4 prijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content