Nieuw Retina-scherm voor MacBook Pro-topmodel

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Op de WWDC heeft Apple zoals verwacht zijn notebook gamma grondig vernieuwd, inclusief een nieuw 100% Flash topmodel met Retina-scherm.Op zijn World Wide Developers Conference heeft Apple het notebookgamma voor professionals grondig vernieuwd. Topaankondiging was een nieuwe MacBook Pro die amper 1,8 cm dik is. Het toestel komt met een 15,4 duims ‘Retina’-beeldscherm dat een resolutie van 2880×1800 pixels biedt. Apple claimt dat het raadplegen van het web dezelfde kwaliteit biedt als een tijdschrift. Het toestel werd door Phil Schiller omschreven als de “mooiste computer die we ooit bouwden” en is geheel op mobiliteit toegespitst.

Op de WWDC heeft Apple zoals verwacht zijn notebook gamma grondig vernieuwd, inclusief een nieuw 100% Flash topmodel met Retina-scherm.

Op zijn World Wide Developers Conference heeft Apple het notebookgamma voor professionals grondig vernieuwd. Topaankondiging was een nieuwe MacBook Pro die amper 1,8 cm dik is en iets meer dan 2 kg weegt. Het toestel komt met een 15,4 duims ‘Retina’-beeldscherm dat een resolutie van 2880×1800 pixels biedt. Apple claimt dat het raadplegen van het web dezelfde kwaliteit biedt als een tijdschrift. Het toestel werd door Phil Schiller omschreven als de “mooiste computer die we ooit bouwden” en is geheel op mobiliteit toegespitst.

De 2.3GHz Core i7 quad core processor wordt ondersteund door 8GB geheugen (tot 16GB) en een Flash schijf van 256GB (tot 768GB). Als uitgangen wordt een SD cardslot, HDMI, een gecombineerde USB2/3 poort, 2 Thunderbolt poorten, evenals 802.11n en Bluetooth4 geboden. Gebruikers van Firewire800 en Ethernetkabels zullen eens te meer een Apple adapter moeten kopen. Alle Apple standaardtoepassingen zijn al aangepast aan de nieuwe resolutie (inclusief Aperture en Final Cut Pro), en Adobe’s Photoshop en Autodesks Autocad zijn in ontwikkeling. Het toestel is over een paar tot enkele weken beschikbaar, met een startprijs van 2.299 euro.

Ook de andere MacBook Pro’s werden vernieuwd, met een 15 inch MacBook Pro voorzien van een 2.3-2.6GHz Core i7 processor, met 4 tot 8GB geheugen, 500 tot 750GB harde schijf, en jawel, nog steeds een optische schijf. Deze toestellen zijn onmiddellijk verkrijgbaar, met een startprijs van 1.899 euro. Een 13 duimsmodel is verkrijgbaar vanaf 1.279 euro.

De nieuwe MacBook Pro’s kregen een batterij met een gebruiksduur tot 7 uur.

En de MacBook Air kreeg evenzeer een nieuw binnenwerk, met een dual core i7, tot 8GB geheugen en een 512GB Flash schijf (met dubbel zo snel Flash geheugen) voor het 13 inch model. De 11 duims MacBook Air kreeg een nieuwe i5 processor. De startprijzen bedragen respectievelijk 1.279 en 1.079 euro.

Naast de hardware, kwam ook de software uitgebreid aan bod, inclusief een bespreking van een aantal nieuwe functies in de nieuwste versie van MacOS 10.8 Mountain Lion.

Partner Content