Nieuw soort SIM-kaart laat je goedkoper bellen in het buitenland

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het Britse Truphone maakt komaf met gepeperde roamingtarieven. Met hun nieuwe SIM-kaart kan je in het buitenland bellen en surfen aan lokaal tarief.

De Britse provider Truphone omzeilt de roamingtarieven, en laat je in het buitenland bellen en internetten aan de lokale tarieven.

Truphone ontwikkelde hiervoor een SIM-kaart die meerdere identiteiten kan aannemen (multi-IMSI, International Mobile Subscriber Identity), zodat buitenlandse netwerken denken dat je een lokale beller of datagebruiker bent.

Truphone heeft dekking in 220 landen, en rekent daar verlaagde roamingkosten aan. De provider heeft ook lokale diensten in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Australië, waar helemaal geen roamingkosten gelden. Later dit jaar komen daar Duitsland, Polen en Spanje bij. Mogelijk volgen op termijn ook nog België, Frankrijk, Italië, Zwitserland, China, Singapore, India en Rusland, maar dat is nog niet zeker.

Een initiatief als Truphone is in staat de prijzen van mobiele telefonie fors te drukken – je bespaart 30 tot 60 procent in ‘gewone’ landen en tot 90 procent in ‘Truphone-landen’, beweert de provider.

In de zomer volgt ook nog Truphone+, een dienst die mobiel bellen via WiFi mogelijk maakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content