Nieuwe Android-smartphone heeft draaibare camera en touchpad achteraan

© Oppo
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Chinese smartphone-fabrikant Oppo pakt uit met de N1-smartphone. Die springt in het oog vanwege een roteerbare camera en een touchpad aan de achterzijde.

Het Chinese Oppo heeft een opmerkelijke nieuwe Android-smartphone gelanceerd: de N1. Die heeft een roterende camera en een touchpad aan de achterkant.

De camera van 13 megapixels bestaat uit 67 verschillende component en kan je naar voren en naar achteren bewegen. En het touchpad aan de achterzijde moet scrollen eenvoudiger maken. Recentelijk pakte LG met zijn G2-smartphone ook nog uit met een toetsenbord achteraan.

Verder heeft de N1, die draait op een door Oppo verrijkte versie van de Android 4.2-software, alle kwaliteiten van een high-end toestel in huis: een full-HD-scherm van 5,2 inch met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een vierkernige processor van 1,7 GHz, een batterij van 3610 mAh en een werkgeheugen van 2 GB. De opslagcapaciteit bedraagt 16 of 32 GB. Het apparaat weegt 213 gram en meet 170 bij 82 bij 9 millimeter.

Omgerekend komt de adviesprijs van deze opmerkelijke smartphone neer op zo’n 420 euro. Wie het toestel naar België wil halen, zal wellicht nog wel importkosten moeten dragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content