Nieuwe app brengt kwaliteit woon-werkroutes in kaart

Vlaams minister Crevits (CD&V) en Bike to Work hebben Rate your Ride gelanceerd.

Vlaams minister Crevits (CD&V) en Bike to Work hebben Rate your Ride gelanceerd. Dat is een app voor Android-telefoons waarbij fietsers hun woon-werkroutes kunnen beoordelen enknelpunten aangeven. Dat stelt Bike to Work in staat om fietsers de beste route naar hun werkplek voor te stellen. De app is ontwikkeld door de Universiteit Gent.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hild Crevits heeft de app in Brussel uitgetest tijdens een fietstocht tussen haar kabinet op de Koning Albert II-laan en het Martelaarsplein, waar de wekelijkse ministerraad plaatsvindt.

Voortaan kunnen Bike to Work-fietsers met de Rate your Ride app hun woon-werkroutes beoordelen en knelpunten aangeven. Deze waardevolle gebruikersbeoordelingen resulteren in kaarten waarmee fietsers de beste route naar hun werk kunnen kiezen.

Problemen met signalisatie, wegenwerken, hinder of een slecht wegdek, kunnen eenvoudig worden ingegeven. De eerste testgebieden zijn Gent en Brussel. Het aantal routes op de kaart groeit elke dag, klinkt het.

Bike to work is een permanente campagne die meer mensen vaker op de fiets wil krijgen.

Bron: Belga

Partner Content