Nieuwe app gidst u door Vlaamse Martelaarsteden anno 1914

De Vlaamse Martelaarsteden Leuven, Dendermonde en Aarschot lanceren naar aanleiding van 100 jaar WOI een app met info over het verloop van de Eerste Wereldoorlog en de geplande herdenkingsactiviteiten voor dit jaar.

De drie Vlaamse Martelaarsteden Leuven, Dendermonde en Aarschot hebben een app gelanceerd die informatie geeft bij de plaatsen die aan het begin van de Eerste Wereldoorlog zwaar getroffen werden door de Duitsers. De app biedt ook meer algemene info over het verloop van WOI in 1914 en de geplande herdenkingsactiviteiten in de drie steden.

Per stad worden locaties aangeduid waar in 1914 de gruwel plaatsvond. Bij elke locatie krijg je een verhaal aangeboden, aangevuld met foto’s van vroeger en nu. De app duidt ook steeds de locatie aan waar men zich op dat ogenblik in de stad bevindt en waar de omliggende locaties zich bevinden. Er is “een hoofdroute” uitgestippeld met uitgebreide informatie per locatie.

De app – beschikbaar in Apple’s App Store en Google’s Play Store – werd ontwikkeld met de financiële steun van Toerisme Vlaanderen en kadert in de herdenkingsactiviteiten Onderweg naar Flanders Fields, naar aanleiding van 100 jaar WOI. In Leuven bijvoorbeeld loopt van 20 maart tot 1 september de tentoonstelling “Ravage. Kunst en cultuur in tijden van conflict” in museum M. Van 23 tot 27 augustus zijn er enkele herdenkingsconcerten gepland op het Ladeuzeplein. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content