Nieuwe app van De Lijn verwittigt reizigers wanneer ze moeten afstappen

De Lijn © Belga

De Lijn gaat reizigers via een nieuwe mobiele applicatie waarschuwen wanneer ze moeten afstappen. Gebruikers kunnen bovendien zien over hoeveel minuten ze aan hun bestemming zijn. Daarvoor maakt de app gebruik van de gps-positie van de bus.

Via de app, die de komende dagen beschikbaar komt voor Android- en iOS-toestellen, kunnen reizigers hun eindhalte ingeven. Drie minuten voor ze daar arriveren, krijgen ze een verwittiging binnen via hun smartphone.

Bovendien geeft de app ook de volgende haltes, met de mogelijke verbindingen en de bijhorende reistijd, weer. Door het gebruik van de gps-positie is de informatie aangepast aan de reële reistijd.

De toepassing is handig voor slechtzienden en blinden, zegt de vervoermaatschappij. Hij verschilt van de huidige routeplanner van De Lijn. Maar als de testperiode goed verloopt, wordt de app in de bestaande reisinfo-app geïntegreerd tegen de start van het nieuwe schooljaar in september 2015, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken.

De nieuwe app is de komende dagen beschikbaar voor Android en iOS. De NMBS- en Railtime-applicatie biedt ook de mogelijkheid om een alarm in te stellen. Maar dat is niet gebaseerd op de reële reisinfo. Wel kan je verwittigd worden indien een trein vertraging zou hebben, verduidelijkt woordvoerster Frieke Neyrinck van de NMBS. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content