Nieuwe batterijtechnologie gaat twee keer langer mee

Dit najaar komt er een nieuw type batterij op de markt die twee keer zo lang meegaat als de huidige litbium-ion batterijen. Het bedrijf achter de technologie focust op drones, smartphones en elektrische wagens.

Het gaat om lithium-metaal (Li-Metal) batterijen die volgens het bedrijf SolidEnergy Systems twee keer meer energie kunnen bevatten dan Lithium-Ion exemplaren. De levensduur zou daarbij identiek zijn. Vanaf november brengt het bedrijf dronebatterijen op de markt, volgend jaar plant het uit te breiden naar smartphones en vanaf 2018 staan batterijen voor elektrische wagens op de planning.

SolidEnergy Systems, het bedrijf achter de technologie, is een spinout van het Amerikaanse Massachusetts Institute of of Technology (MIT). Het werd in 2012 opgericht door alumnus Qichao Hu, die vandaag CEO van het bedrijf is. In oktober vorig jaar demonstreerde het bedrijf voor het eerst een werkend prototype van een herlaadbare lithium-metal smartphonebatterij.

De afgelopen jaren werd herhaaldelijk geschreven over nieuwe batterijtechnologie. Maar de weg van een nieuwe technologie naar een commerciëel product is doorgaans lang, duur en vol obstakels. Dat SolidEnergy Systems dit jaar zijn batterij op de markt brengt betekent dat het bedrijf de meeste van die hindernissen intussen heeft genomen, wat de kans groot maakt dat we ze in de nabije toekomst in onze toestellen zullen terugvinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content