Nieuwe Belgische VC ziet het levenslicht

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

‘Sniper Investments’, zo heet het nieuwe durfkapitaalfonds dat vooral focust op de technologiewereld. Het Mechelse fonds is opgericht door ervaren rotten uit de durfkapitaalwereld, Bart Luyten, Luc Synaeghel en Willem Prinselaar. Luyten was onder meer Investment Director van Partners At Venture, Managing Partner van Privast Capital Partners en General Partner van Bams Angels Fund. Synaeghel is oprichter en Managing Director van Partners At Venture, ceo van aandelenfonds Sniper One chief investment officer van de in Genève gevestigde Banque Thaler. Prinselaar is medeoprichter en Managing Partner van Privast Capital Partners.

‘Sniper Investments’, zo heet het nieuwe durfkapitaalfonds dat vooral focust op de technologiewereld. Het Mechelse fonds is opgericht door ervaren rotten uit de durfkapitaalwereld, Bart Luyten, Luc Synaeghel en Willem Prinselaar.

Luyten was onder meer Investment Director van Partners At Venture, Managing Partner van Privast Capital Partners en General Partner van Bams Angels Fund. Synaeghel is oprichter en Managing Director van Partners At Venture, ceo van aandelenfonds Sniper One chief investment officer van de in Genève gevestigde Banque Thaler. Prinselaar is medeoprichter en Managing Partner van Privast Capital Partners.

Sniper Investments probeert, zo klinkt het in een persbericht, een fonds van maximum zo’n 25 miljoen euro bij elkaar te krijgen, geld dat vooral van particuliere beleggers en ondernemers zal zijn. Hoe groot het fonds vandaag is, wilt Bart Luyten momenteel niet kwijt.

Het fonds gaat naar eigen zeggen op zoek naar investeringsmogelijkheden “op maximum 1 dag heen-en terugreizen vanaf de kantoren in Mechelen” met een sterk waardecreatiepotentieel, voornamelijk in ict, hightech, med-tech, nieuwe materialen en aanverwante industrieën, maar ook in ‘klassiekere’ bedrijfssectoren. “Voorts hebben wij ook interesse in quasi-eigen vermogen investeringen (zogenaamde ‘venture loans’). Daarnaar is momenteel erg veel vraag gezien de gevolgen die de financiële crisis nog steeds heeft op de bereidwilligheid van de banken om groeiplannen van bedrijven – die geen perfecte balansstructuur kunnen voorleggen – te ondersteunen”, vertelt Luyten.

Zowel mature als beginnende bedrijven kunnen aan bod komen. In het laatste geval gaat het om bedrijven “die de opstartfase al achter de rug hebben maar nog voor de financiering door grotere institutionele spelers staan”. “Maar het is niet onze intentie om ‘snel snel’ investeringen te doen”, aldus nog Luyten. “Wel om rustig een lange termijn portefeuille op te bouwen van goede bedrijven aan correcte voorwaarden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content