Nieuwe Benelux-vestiging Kaspersky Lab (update)

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Per 1 augustus start Kaspersky Lab met een eigen Benelux-vestiging.

Per 1 augustus start securityspecialist Kaspersky Lab met een nieuwe, eigen Benelux-vestiging. Ook voor België.

De nieuwe vestiging van Kaspersky Lab komt er als definitieve oplossing voor het geschil met de voorgaande partner in de Benelux. Per 1 augustus gaan de activiteiten van start en dat ook in België, aldus Andreas Lamm, managing director van Kaspersky Lab Europe. De bestaande distributeurs zijn hiervan al een poos op de hoogte en in de loop van de maand juli moeten de nieuwe contracten met hen worden afgerond.

De vestiging mikt initieel op een 17-tal werknemers onder leiding van managing director Martijn van Lom. Er wordt gewerkt op een snelle doorstart voor Kaspersky Lab, door onder meer werknemers van de voormalige partner aan te spreken. De vestiging zal tevens personen in België tellen, zowel voor de consumenten als de bderijfsmarkt. De helpdesk voor ons land zal worden verzorgd vanuit Nederland (Nederlandstaligen) en Frankrijk (Franstaligen).

Voor van Lom wacht de taak om het marktaandeel van Kaspersky Lab in onze contreien op te krikken. “Vandaag is dat in de Benelux ca. 6 à 7 procent, terwijl in andere Europese landen dat veeleer 40% is,” stelt Lamm. In het bijzonder zal werk worden gemaakt van de bedrijfsmarkt, waarvoor overigens in oktober nog nieuwe producten kunnen worden verwacht. Bij de 2011-versies van de consumentenproducten zal tevens een specifieke Benelux-editie zitten, met zowel een Nederlands- als Franstalige versie in dezelfde doos.

Partner Content