Nieuwe BIVV-campagne tegen gsm’en achter het stuur vanaf 4 augustus

© Belga

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) lanceert op 4 augustus een nieuwe campagne die bestuurders beter bewust moet maken van de risico’s van gsm’en achter het stuur, ‘Beep! Beep! Beep! Boem! Boem! Boem!

Van alle dertig auto’s die we op de weg passeren, wordt gemiddeld één wagen bestuurd door iemand die zit te gsm’en. Dat is niet zonder gevaar: wie niet-handenvrij telefoneert achter het stuur, loopt 3 tot 4 keer meer kans op een ongeval, wie al rijdend een sms verstuurt, loopt zelfs 23 keer meer risico. En toch leest één op twee automobilisten wel eens een sms’je achter het stuur, en één op drie verstuurt er wel eens eentje, zo blijkt uit recente cijfers van het BIVV.

Beep! Beep! Beep! Boem! Boem! Boem!

Om nog maar eens op de risico’s van telefoons achter het stuur te hameren, lanceert het BIVV, zoals aangekondigd, een nieuwe campagne. Die heet ‘Beep! Beep! Beep! Boem! Boem! Boem!’ en werd officieel voorgesteld in Brussel – tussen de botsauto’s op de Zuidfoor, waar de aanwezigen aan den lijve konden ondervinden dat rijden en sms’en niet samengaan.

Affiches tonen sms’ende bestuurder die inrijdt op voorligger

In het kader van ‘Beep! Beep! Beep! Boem! Boem! Boem!’ zal de komende maand op 650 borden langs de autosnelwegen een affiche te zien zijn met daarop een bestuurder die een sms’je leest achter het stuur en daardoor inrijdt op een voorligger. Diezelfde affiche zal op de achterkant van 250 vrachtwagens prijken.

Voorts komt er een aparte website, www.beepbeepboemboem.be, met allerlei facts and figures over afleiding achter het stuur, en een uit het leven gegrepen filmpje dat de mogelijke gevolgen van sms’en achter het stuur toont. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content