Nieuwe cassette van Sony kan 65 miljoen liedjes of 3.700 Blu-rays dragen

© Thinkstock

U dacht dat het cassettebandje definitief begraven was? Sony brengt een tape uit met een opslagcapaciteit van 185 terabyte, goed voor zo’n 65 miljoen liedjes, of 370 jaar luisterplezier.

Wie dacht dat de audiocassette definitief verleden tijd was geworden sinds de opkomst van de cd en de Discman en later de mp3 en de iPod, heeft het in de ogen van Sony grondig mis. De Japanse elektronicagigant stelde op de International Magnetics Conference in Dresden een magnetische tape voor die 185 terabyte aan data kan dragen; ongeveer 74 keer de datahoeveelheid van een standaard tape.

370 jaar muziek

Op Sony’s te verschijnen speeltje zal u zo’n 64.750.000 liedjes kunnen zetten, goed voor maar liefst 370 jaar luisterplezier. Eén tape zal ook 18 maal de volledige bibliotheek van het Amerikaanse congres kunnen bevatten. Die wordt namelijk geschat op 10 TB. Er passen ook 3.700 Blu-rays in.

Voor bedrijven

De cassette wordt op een nog onbekende datum te koop aangeboden aan het grote publiek. Maar gezien de enorme opslagcapaciteit, zal de tape naar verwachting vooral voor bedrijven interessant zijn. Het lijdt geen twijfel dat de nieuwe uitvinding interessant kan zijn voor, pakweg, een tech-gigant als Facebook, die over een geschatte hoeveelheid van 300.000 TB data beschikt. (VM/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content