Nieuwe ceo bij Brocade

Lloyd Carney is de nieuwe chief executive officer (ceo) bij Brocade. Dat heeft de raad van bestuur unaniem beslist.

Lloyd Carney is de nieuwe chief executive officer (ceo) bij Brocade. Dat heeft de raad van bestuur unaniem beslist.


Carney volgt Michael Klayko op die in augustus vorig jaar aankondigde op te stappen. Klayko stond aan het roer van de fabrikant en leverancier van netwerksystemen sinds 2005. Brocade was al een tijd op zoek om de vacature van ceo in te vullen. Naast ceo zal Carney ook een zitje krijgen in de raad van bestuur van het bedrijf.


“Na een gedegen en grondig zoekproces, denkt de raad dat Lloyd Carney de ideale manager is om Brocade naar het volgende niveau te tillen”, zegt David House, voorzitter van de raad van bestuur van Brocade. De nieuwe ceo is 50 jaar. Hij is ruim dertig jaar actief in de technologiesector. “Ik denk dat Brocade klaar is om maximaal te profiteren van zijn innovaties, waarmee het bedrijf de status quo in de datanetwerksector aanzienlijk zal beïnvloeden”, zegt Carney.


Carney was hiervoor ceo en lid van de raad van bestuur van Xsigo Systems, een niet-beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in datacentervirtualisatie. Onder zijn beleid werd Xsigo Systems gekocht door Oracle. Ook Micromuse, het bedrijf waar hij daarvoor actief was als ceo, werd overgenomen. IBM maakte het onderdeel van de IBM Tivoli-software in 2005. Mogelijk is de aanstelling van Carney een indicatie dat Brocade een overnemer zoekt.


Tijdens zijn carrière werkte Carney voor verschillende grote netwerkbedrijven, waaronder Juniper Networks, waar hij als chief operating officer (coo) aan de slag was en Nortel Networks, waar hij werkte als president van de Core IP-, Wireless Internet- en Enterprise-divisies. Verder was Carney executive vicepresident bij Bay Networks en algemeen directeur van de Enterprise Business Group, het grootste bedrijfsonderdeel van Bay Networks.


Brocade Communications Systems werd opgericht in 1995. Het hoofdkantoor is gevestigd in San José in de Amerikaanse staat Californië. Het bedrijf heeft wereldwijd kantoren en stelt ongeveer 4.000 mensen te werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content