Nieuwe databank moet helpen bij bestrijding sociale fraude

Alle overheden beschikken sinds vrijdag over een nieuwe elektronische databank in de strijd tegen sociale fraude. De nieuwe tool werd voorgesteld door staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez.

Alle overheden beschikken sinds vrijdag over een nieuwe elektronische databank in de strijd tegen sociale fraude. De nieuwe tool werd voorgesteld door staatssecretaris voor
Fraudebestrijding John Crombez.

Alle overheden, van federaal tot gemeentelijk, hebben sinds vrijdag toegang tot Dolsis. Om gevallen van sociale fraude te ontdekken hadden ze vroeger enkel de ruwe gegevens ter beschikking. Met het nieuwe programma kunnen alle lokale gegevens digitaal worden gekruist met die van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en zal misbruik sneller aan het licht komen.

Dolsis laat onder meer toe in realtime te bekijken in welk dienstverband iemand werkt, hoe hij daarvoor wordt vergoed en of hij in orde is met de sociale zekerheid. Ook werknemers met de buitenlandse nationaliteit komen in het systeem terecht. Zo kan bijvoorbeeld worden bekeken of iemand recht heeft op een werkvergunning.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content