Nieuwe generatie Maestro-betaalkaart met scherm

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

MasterCard heeft een nieuwe generatie Maestro-debetkaarten voorgesteld die een geïntegreerd schermpje en een mini-klavier hebben.

MasterCard heeft een nieuwe generatie Maestro-debetkaarten voorgesteld die een geïntegreerd schermpje en een mini-klavier hebben. De Turkse bank TEB (BNP Paribas) gaat de kaart als eerste uitgeven.

De ‘Display Card’ ziet er op het eerste zicht als een gewone betaalkaart uit, maar is uitgerust met een klein schermpje in de rechterbovenhoek. Via dat schermpje kun je informatie zoals het bedrag van de laatste transactie opvragen. Het geavanceerde model beschikt ook over een klavier waarlangs de stand of de betaallimiet van de zichtrekening kan opgevraagd worden door de gebruiker.

Op het kleine display kan een unieke code gegeneerd worden, die vervolgens als authenticatie kan dienen voor beveiligde betalingen op internet. Ook aanmelden in PC Banking applicaties is in principe mogelijk zonder dat dan nog langer een aparte kaartlezer of Digipass van Vasco nodig is. De Zwitsere beveiligingsfirma NagraID Security is de technologische partner voor de ‘Display Card’.

De Turkse bank TEB – een filiaal van BNP Paribas – zal als eerste bank ter wereld de nieuwe kaart uitgeven. In België heeft bijna iedereen een Maestro-betaalkaart, maar concrete plannen voor een uitrol van de nieuwe kaart in ons land zouden er volgens een woordvoerder van MasterCard niet zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content