Nieuwe Gentse ‘campus van de toekomst’ komt er in 2024

Tony Van Parijs (voorzitter van de raad van bestuur van de Arteveldehogeschool) en Tomas Legrand (algemeen directeur) © BELGA

De Gentse Arteveldehogeschool zal tegen 2024 een nieuwe campus optrekken aan Dok Zuid. Het gaat om een investering van om en bij de 65 miljoen euro in een gebouw dat nauw moet aansluiten op moderne leervormen en e-learning.

Het nieuwe gebouw zal voor 3.500 leerlingen een klemtoon leggen op werkplaatsen, ontmoetingsruimtes en plekken om samen te werken. Ook e-learning en andere innovatieve leermethoden krijgen bijkomende aandacht. “Leerlingen nemen het klassiek onderwijs, met een docent die voor de klas aan een bord staat, niet langer goed op”, zegt algemeen directeur Tomas Legrand van de Arteveldehogeschool.

De Arteveldehogeschool wil de buurt ook doorgedreven betrekken in het project. Zo kan een medische opleiding patiënten in de buurt werven en zal een deel van het gebouw gebruikt kunnen worden tijdens vakantie- en blokperiodes.

Donderdagochtend ondertekenen beide partners het project, waarvoor een wedstrijd wordt uitgeschreven. Het project voorziet ook in woongelegenheid. Daarvoor zal een private partner gezocht worden.

Partner Content