Nieuwe grootspeler dankzij fusie Tobius en Saga Consulting

. © .
Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Tobius en Saga Consulting fuseren en worden onder de naam Tobania een it-speler met ruim 500 medewerkers, goed voor een omzet van 57 miljoen euro.

De 46-jarige Lode Peeters (Tobius) wordt de nieuwe ceo van Tobania, dat een flink zwaargewicht wordt in de Belgische ict-sector en zich met een omzet van 57 miljoen euro meteen nestelt in de top 100 van de belangrijkste spelers in ons land. Etienne Schreurs, de oprichter van Saga Consulting, wordt de voorzitter van de raad van bestuur van de overkoepelende organisatie Assua. Tobania wil de leider wordt in digitale transformatie. De fusie komt tot stand via een aandelenruil en cash. Er is weinig overlap tussen beiden bedrijven. Tobius legt zich vooral toe op Microsoft-oplossingen terwijl Saga Consulting zich op opensource zoals Java en Drupal focust.

Financiële instellingen, vooral banken en financiële dienstenverleners zoals Isabel, Euroclear en WorldLine, vertegenwoordigen met 35 procent van de inkomsten een belangrijk deel van de geconsolideerd omzet. Heel wat lokale en regionale websites draaien op Saga Online. Zes op de tien ziekenhuizen in Vlaanderen maken gebruik van de HR-planningssoftware van Saga. Sociale zekerheidsbedrijven zoals Acerta, SDWorx en Partena zijn na de financiële instellingen dan ook een tweede grote pijler van Tobania. Samen tellen ze 350 tot 400 bedrijfsklanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content