Nieuwe Ikea-meubels laden uw smartphone of tablet draadloos op

© Ikea

Vanaf 15 april geen wirwar aan smartphone- of tabletopladers en snoeren meer. Althans, als u de nieuwe reeks Ikeameubels met draadloze oplaadfunctie in huis haalt.

Ikea heeft een collectie nachttafels, bureaus en lampen gemaakt met een draadloze oplaadfunctie. ‘Je legt je mobiele telefoon of tablet gewoon op je bureau, nachttafel of lamp en het toestel wordt automatisch opgeladen’, aldus Fried Michielsen, verantwoordelijk voor de nieuwe collectie bij Ikea België. ‘Je kan meerdere toestellen tegelijkertijd opladen’, voegt medeontwerper David Wahl eraan toe.

De technologie die Ikea in de meubels heeft ingebouwd, is gebaseerd op de Qi-standaard, die ondersteund wordt door onder meer Samsung, HTC en Microsoft. Voor de meest gangbare modellen op de markt die nog geen draadloze oplaadfunctie hebben, heeft Ikea hoesjes en cases voorzien die fungeren als Qi-ontvanger.

Het meubilair met ingebouwde oplader wordt op 15 april gelanceerd op het Salone del Mobile in Milaan en is vanaf dan ook beschikbaar in de Belgische Ikea-winkels. Voor de faciliteit betaal je 20 euro extra. Het is ook mogelijk om, voor 30 euro, een losse draadloze oplader te kopen voor inbouw in de Ikea-meubels.

De collectie is een onderdeel van het Home Smart-project waarmee Ikea ‘streeft naar nieuwe innoverende oplossingen voor een beter leven thuis.’

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content