Nieuwe internetkiosken in Brussel

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De stad Brussel heeft twee nieuwe interactieve internetkiosken ingewijd. Bedoeling is om in de komende weken nog eens acht zulke kiosken te installeren. Burgers krijgen via de toestellen toegang tot een rist stadsdiensten.

De stad Brussel heeft twee nieuwe internetkiosken in gebruik genomen. Bedoeling is om in de komende weken nog eens acht zulke interactieve contactpunten te installeren. Burgers krijgen via de toestellen toegang tot een rist stadsdiensten.

De twee eerste internetkiosken werden ingeplant aan de Brusselse Anspachlaan. Geïnteresseerden kunnen zich via het scherm informeren over de meest uiteenlopende onderwerpen, en kunnen op een interactieve manier administratieve taken afhandelen, tot zelfs mails versturen.

Concreter krijgen burgers toegang tot online initiatieven als Tax-On-Web, de NMBS en de MIVB, Actiris, Brussel Toerisme, … Het is de uitdrukkelijke bedoeling van de initiatiefnemers om de digitale kloof te verkleinen, en om de inwoners van de hoofdstad wat meer te betrekken bij hun administratie.

Om vandalisme te vermijden, werden de kiosken niet zo maar op straat geplaatst, maar in overheidsgebouwen. Aan de Anspachlaan gaat het om het administratief centrum. Tegen het einde van het jaar moeten de overige acht kiosken een plaats hebben gekregen verspreid over de stad.

De contactpunten worden geleverd door de Fondation Européenne in samenwerking met Gial, het Centrum voor Informaticabeheer van de stad Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content