Nieuwe iPhone dan toch met hoofdtelefoonadapter

Bovenaan zien we een iPhone zonder aansluiting voor een hoofdtelefoon. © .

De nieuwe iPhone lijkt met een adapter te worden geleverd waarmee gewone hoofdtelefoons op de Lightning-poort kunnen worden aangesloten.

De nieuwe iPhone lijkt met een adapter te worden geleverd waarmee gewone hoofdtelefoons op de Lightning-poort kunnen worden aangesloten. Foto’s van de specificaties voor het model dat in Hong Kong op de markt verschijnt doken namelijk op op de Chinese berichtendienst Weibo.

Al langer gaat het gerucht dat Apple de 3,5 mm-jack voor koptelefoons af wil schaffen. In plaats daarvan moet de Lightning-poort, die ook gebruikt wordt voor opladen en data-overdracht, worden gebruikt. Onduidelijk was nog hoe Apple dat zou aanpakken. Zowel voor het meeleveren van een Lightning-koptelefoon met of zonder adapter als voor het meeleveren van een Bluetooth-hoofdtelefoon zijn aanwijzingen opgevoerd.

Volgende week weten we hoe betrouwbaar de foto van de nu opgedoken verpakking is. Op 7 september houdt Apple een evenement waarbij naar verwachting de nieuwe iPhone wordt gepresenteerd. (ANP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content